LAGOTTO
DEPAPEL
Lagotto Romagnolo kennel


Φίλες και φίλοι, καλώς ήρθατε στην σελίδα του εκτροφείου μας LAGOTTODEPAPEL

Είμαστε ένα ερασιτεχνικό εκτροφείο εγγεγραμμένο στον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος), ενεργό μέλος του C.I.L. (Club Italiano Lagotto) και με αριθμό έγκρισης από τον FCI 032/23 . Τα κουταβάκια που φεύγουν από το εκτροφείο μας για να πάνε στις νέες τους οικογένειες, συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα (pedigree, βιβλιάριο υγείας με τα πρώτα εμβόλια και microchip) όπως ορίζει ο νόμος. Οι γεννήτωρές μας, έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που αποδεικνύουν ότι είναι απαλλαγμένοι από τις γενετικές παθήσεις των Lagotto, εγγυώνται την ευζωία των απογόνων τους.
Ασχολούμαστε υπεύθυνα με την εκτροφή της Ιταλική φυλής Lagotto Romagnolo, έχοντας τρεις στόχους: την υγεία, τη μορφολογία και το ταμπεραμέντο. Θέλουμε δηλαδή, τα κουταβάκια που θα βγουν από το εκτροφείο μας και θα πάνε στους νέους γονείς, να είναι:
1. Υγιή: απαλλαγμένα δηλαδή από κάθε γενετική ασθένεια της φυλής
2. Μορφολογικά άρτια: από βραβευμένους γονείς (Πρωταθλητές Ελλάδος) σε εκθέσεις μορφολογίας που διοργανώνει ο ΚΟΕ και οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί και βραβευθεί από διεθνείς κριτές μορφολογίας, σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής που ορίζει ο FCI και
3. Με ταμπεραμέντο γνήσιου Lagotto Romagnolo: κάτι για το οποίο επίσης οι γονείς των κουταβιών έχουν αξιολογηθεί από διεθνείς κριτές εκθέσεων μορφολογίας.

Γιατί Lagotto Romagnolo;

H ιδέα για την επωνυμία του εκτροφείου μας LAGOTTODEPAPEL προήλθε (όπως είναι προφανές) από την γνωστή σειρά των κλεφτών με τα κόκκινα. Όποιος έχει γνωρίσει τα Lagotto Romagnolo καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοούμε. Πρόκειται για μεγάλους κλέφτες. Ξεκινάνε κλέβοντάς σου εύκολα την καρδιά και με λίγη εκπαίδευση γίνονται οι τέλειοι κλέφτες των υπόγειων θησαυρών που λέγονται τρούφες. Η οξυδέρκεια, η προσήλωση στην εργασία, το συναίσθημα που βγάζουν τα Lagotto, τα κάνει πραγματικά μοναδικά. Πρόκειται για ανθρωποκεντρικά σκυλιά, που λατρεύουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπο. Στο σπίτι, στη βόλτα, στη θάλασσα, στο βουνό...όπου κι αν πας, το Lagotto θα είναι η καλύτερη συντροφιά! 
Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην εμφάνιση ενός Lagotto είναι: α) το σχήμα του σώματος του, το οποίο είναι τετράγωνο, β) οι έντονες μπούκλες καθ' όλο το μήκος του σώματος και γ) η έλλειψη μαύρου χρώματος. Μπορεί να δούμε όλες τις αποχρώσεις από άσπρο έως σκούρο καφέ, αλλά ποτέ μαύρο. Ούτε στη μύτη, ούτε στα μάτια ούτε στο τρίχωμα.

Γιατί να προτιμήσω εκτροφέα εκθέσεων από έναν άλλον οποιοδήποτε εκτροφέα;
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι,
"γιατί κάποιος πρέπει να πάρει κουτάβι από εκτροφέα εκθέσεων, αν θέλει απλά ένα ζώο συντροφιάς";
Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι!
1. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων επενδύουν σε διάφορα ιατρικά τεστ για να διασφαλίσουν ότι παράγουν τα πιο υγιή κατοικίδια
2. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ καλοαναθρεμμένων-καθαρόαιμων σκύλων και καθαρόαιμων σκύλων
3. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων επενδύουν στο να διασφαλίσουν ότι τα σκυλιά που εκτρέφουν μοιάζουν με το πρότυπο που περιγράφει ο FCI και όχι σε κάτι παραπλήσιο, όπως αυτά που πουλάν κάποιοι επιτήδειοι μέσω αγγελιών και κοινωνικών δικτύων.
4. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων κοινωνικοποιούν σωστά τα κουτάβια τους
5. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων υπακούουν σε αυστηρούς κανόνες που θέτει ο ΚΟΕ όσον αφορά στην ευζωία των κατοικίδιων μέσα και έξω από τους στίβους.
6. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων έχουν στόχους που δείχνουν μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στο άθλημα και τη φυλή συνολικά
7. Επειδή οι εκτροφείς εκθέσεων φροντίζουν ξεχωριστά κάθε σκύλο με γνώμονα τη διατήρηση ολόκληρης της φυλής

Σημείωση: Κάποιοι εκτροφείς ρωτούν συνήθως κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα κουτάβι, για ποιο λόγο το θέλει:
Για αναζήτηση τρούφας;
Για συμμετοχή σε εκθέσεις;
Για αναπαραγωγή;
Ή απλά ως κατοικίδιο;
Αυτή είναι μια ΛΑΘΟΣ ερώτηση. Εάν το κουτάβι που θα αποκτήσετε από τον εκτροφέα σας, υστερεί σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς (είτε μορφολογικά, είτε από άποψη ιδιοσυγκρασίας), τότε αυτή δεν είναι μια καλή εκτροφή. Για μας δεν νοείται Lagotto Romagnolo που είναι καλό στην αναζήτηση τρούφας μεν, αλλά ακατάλληλο για εκθέσεις δε (και το αντίθετο).

Στο LAGOTTODEPAPEL νοιαζόμαστε πολύ για κάθε ένα από τα κουτάβια μας και φροντίζουμε να είναι υγιή, ευτυχισμένα και καλά εκπαιδευμένα. Επίσης, νοιαζόμαστε για τους νέους γονείς που θα αποκτήσουν κάποιο κουτάβι από το εκτροφείο μας, γιατί αυτομάτως γίνονται και οι ίδιοι μέλη της οικογένειάς μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών μεθόδων, τις οποίες μοιραζόμαστε δωρεάν με όλους τους φίλους που θα μας εμπιστευθούν. Προτείνουμε επίσης συγκεκριμένη διατροφή που ξέρουμε ότι λειτουργεί στα Lagotto, για να κάνουμε τη ζωή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε, ώστε να ζήσετε μια υπέροχη εμπειρία με το σκύλο σας και ότι το Lagotto σας θα μας κάνει τόσο υπερήφανους όσο και οποιοσδήποτε από τους βραβευμένους σκύλους μας.